Çikolata/Kakao; allerjik reaksiyona neden oluyor.
Yumurta Beyazı; allerjik reaksiyon neden oluyor.
Tuz; damarlara zarar vererek ileri yaşlarda oluşabilecek kalp, damar ve böbrek hastalıklarına zemin hazırlıyor.
Çilek; allerjik reaksiyon neden oluyor.
Şarküteri Ürünleri; aşırı tuz ve nitrat içerdikleri için
İnek Sütü; allerjik reaksiyon, demir eksikliği
Bal; Solunum durması, kas zayıflığı ve ölüm belirtileri olan Clostridium Botulinum adında, balda üreyen bir bakterinin neden olduğu hastalığa neden oluyor.
Bunların dışında hazır meyve suları, konserve yiyecekler, konserve mama ve çorbalar, hazır muhallebi ve yoğurtlar, tuzlu-şekerli-salçalı-dondurulmuş hazır gıdalar, kivi, turunçgiller, 1 yaşından önce bebeğe verilmemelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder