5 Haziran 2013 Çarşamba

Bebek Tarhanası

MALZEMELER
2 su bardağı süzme yoğurt
2 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber 
2 adet çarliston biber
1 adet domates
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tutam dere otu

HAZIRLANIŞI
Domates ve soğanın kabuğu soyulur. Tüm malzemeler rondodan geçirilir. Daha sonra aldığı kadar un eklenerek katı bir kıvama gelene kadar yoğurulur. Üzeri yarı açık olacak şekilde kapatılır. 7-11 gün arası bekletilir. Beklerken her gün aralıklı olarak yoğurmaya devam edilmelidir. Bekleme süresini sonunda ufak parçalar halinde koparılarak temiz bir bezin üzerinde kurumaya bırakılır. Hamur parçaları kuruduğunda avuç içerisinde ufalanarak toz haline getirilir. Toz haline gelmiş tarhana, saklamak için kaldırılmadan önce tekrar temiz bir bezin üzerinde kurumaya bırakılır. (Bebek tarhanası acısız olarak yapılmalı ve tuz eklenmemelidir.)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder